19
П'ятниця
квітня
хмарно
7° C
Погода в кампусах СумДУ (м.Суми)
Топ-новина: Ні

12 вересня у Сумському державному університеті відбулося нагородження переможців загальноуніверситетського конкурсу з використання власних мобільних пристроїв у навчальному процесі. У конкурсі взяли участь 22 викладачі, котрі подали на розгляд 16 проектів. Перше місце отримали дві роботи: «Використання Google Classroom та Umix технологій у процесі навчання студентів» (автори: завідувач кафедри фінансів, банківської справи та страхування навчально-наукового інституту бізнес-технологій «УАБС» Інна Школьник та доцент цієї ж кафедри Андрій Семеног) та «Освітня цінність та ефективність інтеграції електронних гаджетів (мобільних телефонів) у процес навчання/вивчення англійської мови» - автор старший викладач кафедри германської філології, факультету іноземної філології та соціальних комунікацій Алла Красуля. Друге місце посіла робота «Використання власних мобільних пристроїв у ділових іграх», яку розробила асистент кафедри міжнародного європейського та екологічного права навчально-наукового інституту права Анна Славко. Третє місце також поділили між собою дві роботи: «Використання онлайн-сервісів для проведення практичних занять та контролю знань студентів» - автор доцент кафедри економічної теорії навчально-наукового інституту фінансів, економіки та менеджменту ім. О. Балацького Марія Троян та «Anatomical terminology» під авторством викладача кафедри іноземних мов факультету ІФСК Світлани Міхно.

Призери та учасники конкурсу були відзначені дипломами та преміями. Студенти факультету іноземної філології та соціальних комунікацій, які взяли участь в розробці конкурсного проекту під керівництвом Алли Красулі, поділилися враженнями, зазначивши, що це був цікавий досвід як у використанні нових технологій, так і в командній роботі зі створення відео-презентації.

З вітальним словом до викладачів-новаторів, які на практиці застосовують нові мобільні технології у навчальному процесі, звернувся проректор з навчально-педагогічної роботи Володимир Любчак. Проректор підкреслив важливість розвитку інноваційних проектів та використання сучасних гаджетів, з якими студентам подобається працювати: «наразі молоді люди частково живуть у віртуальному просторі, а конкурсні розробки роблять цей віртуальний світ більш корисним».

Керівник центру комп'ютерних технологій Андрій Півень оголосив про початок нового конкурсу 2018-2019 н.р. Для участі необхідно до другого жовтня подати заявку та короткий опис ідеї за формою додатку №1 (скачати з https://sites.google.com/a/cct.sumdu.edu.ua/m-edu) в електронній формі на адресу Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

Інформація про конкурс, усі проекти минулих років та відео-презентації розробок доступні на сайті https://sites.google.com/a/cct.sumdu.edu.ua/m-edu.

СумДУ – в трійці кращих ЗВО України за показником працевлаштування випускників
Міністерство освіти і науки України презентувало звіт із моніторингу працевлаштування випускників закладів вищої і фахової передвищої освіти, які завершили навчання за державним або регіональним замовленням.
Студенти СумДУ зустрілися з ректором
12 квітня у Сумському державному університеті відбулася зустріч «Віч-на-віч з ректором», організована студентським самоврядуванням спільно з адміністрацією закладу.
У СумДУ розповіли про порядок прийому на навчання для здобуття вищої освіти у 2024 році
Про специфіку НМТ-2024 йшлося на семінар-нараді для випускників закладів загальної середньої освіти та фахових коледжів м. Суми та Сумської області, що відбулась за участі представників Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти (ХРЦОЯО).
СумДУ зберіг другу позицію серед кращих університетів України в оновленому рейтингу Webometrics
Відповідно до чергової редакції рейтингу Ranking Web of Universities (Webometrics), Сумський державний університет визначено на другому місці серед закладів вищої освіти України.
СумДУ – на другій сходинці рейтингу URAP серед університетів України
Щороку наприкінці грудня турецька рейтингова агенція URAP визначає кращі університету світу за показниками публікаційної продуктивності, цитованості та міжнародної співпраці. Для дослідження використовуються бази даних Web of Science та InCites.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]