Дата публікації:
13 листопада 2018
Кількість переглядів:
2337
Поділитися:

Відповідаючи на виклики сьогодення, змінюється роль бібліотеки в системі сучасної вищої освіти. У зв'язку з цим була розроблена стратегія розвитку бібліотеки Сумського державного університету, мета якої – впровадження сучасних ресурсів та сервісів для навчання і дослідження, створення креативного простору для спілкування, змістовного дозвілля та розвитку.

Фонди бібліотеки постійно поповнюються новинками літератури з ведення бізнесу,  саморозвитку, інформаційно-комунікаційних технологій та іншими бестселерами. Розвивається напрямок консультативної підтримки навчально-наукової діяльності університету. Співробітники бібліотеки підготували серію інформаційних матеріалів з академічної доброчесності, академічного письма, роботи з міжнародними базами, даними, бібліографічними менеджерами та системами перевірки на плагіат.

Було здійснено ре-дизайн центральної бібліотеки та бібліотеки Медичного інституту. Започатковано проект «Зелена бібліотека». У всіх локаціях бібліотеки будуть встановлені урни для сортування сміття. Розроблено брошури, що пояснюють принципи сталого розвитку, заощадливого ставлення до ресурсів та сортування сміття. Планується створення коворкінгу та креативних просторів-майстерень.

В літературній вітальні бібліотеки регулярно проводяться творчі зустрічі з письменниками, митцями, лідерами громадської думки.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]