Дата публікації:
18 лютого 2019
Кількість переглядів:
1854
Поділитися:

15 лютого у Конгрес-центрі Сумського державного університету під головуванням Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич пройшла регіональна нарада керівників ЗВО І-ІІ рівнів акредитації та ректорів університетів, до структури яких входять ці заклади. Під час наради генеральний директор директорату вищої освіти і освіти дорослих МОН Олег Шаров представив проект закону «Про фахову передвищу освіту». Участь у заході взяв голова Сумської обласної державної адміністрації Микола Клочко.

«Пріоритетами законопроекту є академічна і кадрова автономія коледжів. Поступово вони мають перейти, хоча б частково, на фінансову автономію. Ключовим моментом закону є збереження усіх умов для інтеграції програм коледжів із вищою освітою та взаємодія між закладами вищої і передвищої освіти», − розповів Олег Шаров.

Лілія Гриневич відзначила динамічний розвиток закладів вищої освіти на Сумщині. «Я сподіваюся, що темп, який ви взяли, буде лише прискорюватись. На Сумщині вища освіта представлена потужними вишами, функціонують 15 коледжів, 2 технікуми, 6 училищ. В області навчається більше 36 тисяч студентів.

Прикладом, який ми будемо поширювати по всій Україні, є Сумський державний університет. Цей університет, не маючи статусу національного, став одним з кращих в Україні в сенсі розвитку науки, залучення коштів на конкурсних засадах, роботи з іноземними партнерами. Науковці СумДУ працюють з оборонною промисловістю, з підприємцями, мають один з найкращих показників з публікацій в наукометричних базах Scopus та Web of science тощо». Також в рамках робочої поїздки Міністр ознайомилась із матеріально-техінчною базою СумДУ, зокрема, Університетською клінікою та спортивною спорудою «Манеж».

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]