З Днем науки!
Шановні викладачі, науковці, аспіранти, докторанти, студенти та співробітники Сумського державного університету!
День вишиванки в СумДУ
Щороку університетська спільнота Сумського державного університету разом з українцями по всьому світу відзначає День вишиванки.
Відвертий діалог з колективом: ректор СумДУ Василь Карпуша відповів на запитання співробітників
8 травня з ініціативи Профспілкового комітету працівників Сумського державного університету відбулась зустріч трудового колективу з ректором Василем КАРПУШЕЮ.
«Швидкі побачення» зі спеціальностями: у СумДУ відбувся день відкритих дверей
20 квітня Сумський державний університет запросив учнів 10-11 класів, студентів коледжів та батьків абітурієнтів на традиційний профорієнтаційний захід, що цього разу пройшов у новому форматі – «швидких побачень» зі спеціальностями.
СумДУ – в трійці кращих ЗВО України за показником працевлаштування випускників
Міністерство освіти і науки України презентувало звіт із моніторингу працевлаштування випускників закладів вищої і фахової передвищої освіти, які завершили навчання за державним або регіональним замовленням.
СумДУ зберіг другу позицію серед кращих університетів України в оновленому рейтингу Webometrics
Відповідно до чергової редакції рейтингу Ranking Web of Universities (Webometrics), Сумський державний університет визначено на другому місці серед закладів вищої освіти України.

Станом на 05.03.2022 близько 1700 іноземних студенів мешкають у гуртожитках Сумського державного університету.

У складних та надважких умовах, викликаних військовою агресією Росії проти України, університет забезпечує потреби студентів у товарах першої необхідності. Весь персонал гуртожитків працює в штатному режимі. Всі гуртожитки університету мають безпечні підготовлені укриття для розміщення студентів у разі виникнення загроз нанесення російськими окупантами бомбових ударів. Комплекс громадського харчування СумДУ безкоштовно забезпечує харчуванням іноземних студентів, надає сухі пайки. В умовах відсутності водопостачання спільно з ТОВ "КУСУМ ФАРМ" було організовано підвіз питної води, а також овочів, борошна тощо. Є домовленість з гуманітарним фондом про підвіз продуктів харчування. Компанії-партнери СумДУ, волонтери також постійно допомагають забезпечувати потреби іноземних студентів у продуктах харчування та предметах першої необхідності.

Наразі всі іноземні студенти знаходяться у безпеці. Всі, хто мешкав на квартирах, переїхали до гуртожитків. Постійний зв’язок зі студентами підтримується через голів земляцтв, а також за допомогою інших каналів комунікації (телефон, месенджери, email). Для оперативного інформування іноземних студентів використовується спеціально створений телеграм-канал.

У випадку погіршення стану здоров`я студенти мають можливість скористатися кваліфікованою консультацією лікарів Університетської клініки СумДУ.

 

Центральний корпус, каб. Ц-339
тел.: +38(0542) 687-774
тел.: +38(050) 052-70-10
е-mail: secretary@pk.sumdu.edu.ua