З Днем науки!
Шановні викладачі, науковці, аспіранти, докторанти, студенти та співробітники Сумського державного університету!
День вишиванки в СумДУ
Щороку університетська спільнота Сумського державного університету разом з українцями по всьому світу відзначає День вишиванки.
Відвертий діалог з колективом: ректор СумДУ Василь Карпуша відповів на запитання співробітників
8 травня з ініціативи Профспілкового комітету працівників Сумського державного університету відбулась зустріч трудового колективу з ректором Василем КАРПУШЕЮ.
«Швидкі побачення» зі спеціальностями: у СумДУ відбувся день відкритих дверей
20 квітня Сумський державний університет запросив учнів 10-11 класів, студентів коледжів та батьків абітурієнтів на традиційний профорієнтаційний захід, що цього разу пройшов у новому форматі – «швидких побачень» зі спеціальностями.
СумДУ – в трійці кращих ЗВО України за показником працевлаштування випускників
Міністерство освіти і науки України презентувало звіт із моніторингу працевлаштування випускників закладів вищої і фахової передвищої освіти, які завершили навчання за державним або регіональним замовленням.
СумДУ зберіг другу позицію серед кращих університетів України в оновленому рейтингу Webometrics
Відповідно до чергової редакції рейтингу Ranking Web of Universities (Webometrics), Сумський державний університет визначено на другому місці серед закладів вищої освіти України.
Початок події: 2018-07-16
Закінчення події: 2018-07-27
Місце проведення: м.Суми
Статус події: new

Спільний проект “Посилення спроможності СНАУ та СумДУ у сфері якісної освіти та досліджень”, який фінансується Чеською агенцією розвитку, запрошує студентів взяти участь у міжнародній літній школі з 16 по 27 липня 2018 року. Тема: “Сталий розвиток сільської місцевості через співпрацю в аграрному секторі”. Заплановано відібрати 15 учасників з університетів СНАУ та СумДУ м. Суми, що будуть працювати разом зі студентами-учасниками з Чеської Республіки. Спікери - міжнародні експерти проекту.

Цілі літньої школи:

  • сприяти культурному обміну між Україною та Чехією;
  • удосконалити компетенції студентів у сфері проведення дослідження, у тому числі написання наукової роботи та представлення наукових результатів;
  • щоб зміцнити навички у проведенні польових досліджень, особливий акцент буде приділено спільним методам.

Концепція літньої школи представляє собою інтенсивний курс, орієнтований на актуальні проблеми сільськогосподарського розвитку в сільській місцевості України. Програма літньої школи складається з двох частин:

(i) теоретичні лекції, що забезпечують надійні передумови для

(ii) практичної частини - первинного збору даних (польові дослідження), обробки даних та надання звітності.

План роботи літньої школи передбачає проведення досліджень в рамках вищезгаданої теми шляхом відвідування місцевих господарств, збору даних та їх аналізу змішаними міжнародними групами за підтримки вчителів.

Вартість участі, включаючи кава-паузи та обіди, покривається за рахунок проекту. Робоча мова: англійська (учасник повинен володіти англійською мовою на рівні спілкування). В результаті проведення заходу учасники отримають сертифікати про участь у міжнародній літній школі. Заходом передбачено: роздаткові матеріали, кава-паузи та обіди.

Проект “Посилення спроможності СНАУ та СумДУ у сфері якісної освіти та досліджень” розпочався у травні 2017 року. Проект впроваджується за фінансової підтримки Чеської агенції розвитку. Партнери проекту: Чеський університет природничих наук, Прага (Чехія), Центр вищої освіти (Чехія), Сумський національний аграрний університет та Сумський державний університет. Координатор проекту в Україні - кандидат економічних наук, доцент кафедри міжнародної економіки ННІ БТ «УАБС» СумДУ Замора О.М.

Щоб подати заявку на участь у проекті, заповніть аплікаційну форму та надішліть її на електронну адресу: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

Центральний корпус, каб. Ц-339
тел.: +38(0542) 687-774
тел.: +38(050) 052-70-10
е-mail: secretary@pk.sumdu.edu.ua